Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Up: Ο μόνος Έλληνας με πραγματική διεθνή καριέρα!

Αααααα σήμερις θα μιλήσουμε για ενα απο τα αγαπημένα μου πλέον παιδικούυυλια!. Το Up.  Μα πως γίνεται να μη την αγαπήσεις αυτή τη ταινία της Pixar;  Έχει τα πάντα μέσα: εναν στριμένο παππού- στην αρχή τουλάχιστον-, ενα γλυκο, στρουμπουλό πιτσιρίκι, πολύχρωςμα μπαλόνια, εξωτικά πουλιά, σκυλιά που μιλάνε, μια ιστορία φιλίας και μια ιστορία εκδίκησης και τόοοσα ακόμη.  Είναι απο τις καλύτερες που έχω δει τα τελαυταία χρόνια, αφου δίνει και τη δυνατότητα στα παιδιά να αντιληφθούν και να κατανοήσουν έννοιες όπως η φιλία, η αγάπη και η προσπάθεια να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα.  Και βέβαια ας μη ξεχνάμε και το γεγονός οτι στη ταινία παίζει και ο δικός μας Ζάχος Χαζτηφωτίου!.  Για όσους δε με πιστεύουν, παραθέτω και τα ανάλογα διαπιστευτήρια:


Εντάξει τι να πω και εγω τώρα;  Απλά θεοί και οι δυο! :P



Ο 78χρονος κ. Fredricksen αποφασίζει να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της ζωής του και να ταξιδέψει στη Νότια Αμερική προκειμένου να θαυμάσει απο κοντά την ομορφιά του άγριου τοπίου της.  Δένει λοιπόν πολλά πολύχρωμα μπαλόνια στο σπίτι του (εννοείται για να το πάρει μαζί του, για τι άλλο;!) και ξεκινάει τη μεγαλήτερη περιπέτεια της ζωής του.  Σύντομα όμως ανακαλύπτει οτι δεν είναι μόνος του, καθώς στο σπίτι του έχει παγιδευτεί και ενα μικρό, χοντρούλι προσκοπάκι ο Russell (μα είναι τοσο γλυκό!!).  Η περιπέτεια ξεκινάει και θα είναι πολύ πιο απρόβλεπτη απ'οτι περίμεναν!.
Σίγουρα θα έχετε καταλάβει και εσείς οτι οι ταινίες της Pixar αφήνουν πλέον ιστορία και οχι τυχαία.  Αν με ρωτήσετε βεβαίως και μου λείπει η παλιά, καλή Disney με το Lion King ή την Pocahontas, αλλά νομίζω οτι η Pixar αποτελεί μια τέλεια τεχνολογικά, συνέχεια στο είδος των παιδικών ταινιών.  Ουσιαστικά το βασικό είναι πως έχουν παραμείνει ολα τα διδάγματα στις ταινίες αυτές που μπορούν να περάσουν με εύκολο τρόπο στα μικρά παιδιά.  Και σίγουρα είναι έννοιες που έχουν σημασία όπως ανέφερα και παραπάνω, αγάπη, πίστη στα όνειρα, φιλία, είναι μονο μερικές απο αυτές που πραγματεύονται ολες αυτές οι ταινίες.
Φυσικά το Up δε θα αποτελούσε εξαίρεση, αφού πλεον συγκαταλέγεται και στο top 250, με τις καλύτερες ταινίες ever, σύμφωνα με το IMDB και βέβαια δεν είναι τυχαίο. Προσωπικά τόσο το Up, όσο και το Wally, θα τις κατέτασα στην ίδια θέση μιας που και οι δυο είναι πραγματικά εξαιρετικές για όλες τις ηλικίες.  Μάλιστα δε κρύβω και το γεγονός οτι με το Up συγκινήθηκα, εδικά στην αρχή (το ξέρω θα με πείτε τρελή, αλλά δε με νοιάζει!! χα).
Εννοείται οτι το animation της ταινίας είναι πλέον τελειοποιημένο, ενω τα χρώματα είναι σα να πετάγονται κυριολεκτικά μέσα απο την οθόνη. Οι χαρακτήρες αξιαγάπητοι και άνετα χαρακτήρες που θα μπορούσαμε να συναντήσουμε στη καθημερινή μας ζωή (αν εξαιρέσουμε το σκύλο που μιλαει!).  Γενικά βλέπεται πολυ ευχάριστα και αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, η οποία σε κάνει να χαμογελάς παρολα αυτα. 
Να τη δείτε, γιατί είναι όντως απο τις καλύτερες του είδους της και αλήθεια, αμφιβάλω αν υπάρχει κάποιος στον οποίο δεν άρεσε ή δε θα αρέσει (αν υπάρχει πάντως μη το πείτε, γιατί θα φανεί οτι έχω άδικο, ευχαριστώ!).

Ακολουθεί και traileraki guyzzzz:
http://www.youtube.com/watch?v=xxMcViTf7KU&feature=related


Υ.Γ: Όσοι δεν έχετε δει και το 'Μπαμπούλας Α.Ε' να το δείτε asap, γιατί είναι πολύ καλόο.  Και μάλιστα στα ελληνικά, μιας που η μεταγλώτιση είναι τέλεια!!

Take care!

5 σχόλια:

  1. Ε!! Και το Nemo και το Nemo! Με μεταγλώττιση από Αθερίδη-Παπαδοπούλου σκοτώνει κόσμο! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί το Ice Age με Φιλιππίδη-Μπέζο;
    Τα ίδια και χειρότερα κάνει! Χλααααααλομ baby!!:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είσαι τρελή..Την βλέπαμε δύο και χαζοκλαίγαμε ταυτόχρονα...
    Μια πτυχή της ζωής που δεν μας είχαν δείξει ποτέ τα κινούμενα σχέδια (γηρατειά) παρουσιάζεται τόσο όμορφα που δεν μπορεί να μην σου αρέσει. Ευχαριστώ που μου την ξαναθύμισες-θα πάω να την ξαναδω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εεεεεελα ναι είναι πολυ γλυκιά!!! Πάλι καλά που κλαίγατε και εσείς και δεν έκλαιγα μόνη μου!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή