Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Thirst: Και έχω μια δίψα....άλλο πράγμα!!. Άλλο όμως....

Youhouuuuu, παλι εδω είμαι και νομίζω πως θα σας ξανακάνω παράπονα.  Ούτε ενα σχόλιο, μα ούτε ενα!!;;  Να μου πείτε ποσο απαίσιες είναι οι ταινίες που ανεβάζω, ή πόσο χάλια είναι οι κριτικές μου, κάτι ρε παδί μου!!.  Οτιδήποτε.  Τι φάγατε χτες, που πήγατε τι κάνατε και με ποιον (huhu).  Ντροπή σας, μονο αυτό εχω να πω....ντροπή.  Βασικά αυτό και την σημερινή ταινία, αλλά αυτα μονο, τίποτα άλλο!!.  Για να μάθετε.


Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός ιερέα, του Sang-hyeon, ο οποίος στη προσπάθεια του να βοηθήσει στη θεραπεία μιας ασθένειας, καταλήγει να μετατραπεί σε...βρυκόλακα, μετά απο μια μετάγγιση αίματος που του έγινε, απο έναν άγνωστο δότη.  Τα πράγματα θα περιπλακούν ακόμη περισσότερο, όταν θα ερωτευεθεί τη γυναίκα ενός άντρα για τον οποίο προσευχόταν να θεραπευθεί απο την αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε.  Μια επικίνδυνη και παθιασμένη ιστορία αγάπης θα ξεκινήσει μεταξύ τους δυο τους....τώρα το που θα καταλήξει, αυτο είναι άλλο....
Ο σκηνοθέτης του Oldboy ξαναχτυπά και αυτη τη φορά παρουσιάζει μια ιστορία αγάπης (και μίσους), αλλιώτικη απο τις άλλες.  Το γεγονός και μονο οτι βάζει στη θέση ενος βρυκόλακα, εναν άνθρωπο της πίστης, είναι απο μόνη της μια πολύ πρωτοποριακή και καυστική ιδέα.  Εαν δε προσθέσουμε και τον έρωτα που νοιώθει για την νεαρή κοπέλα, τοτε μπορούμε να πούμε με σιγουριά οτι έχει καταπατήσει ολοκληρωτικά την εικόνα του ευσεβούς και αναμάρτητου προσώπου που παρουσιάζει ενας ιερέας (συνήθως).  Η σκηνοθεσία είναι γεμάτη εκπλήξεις και σκηνές απρόσμενα περίεργες.  Σίγουρα δε θα σας προκαλέσουν εντύπωση οσες είναι γεμάτες στο αίμα, καθώς θα έχετε δει και σε άλλες αναλόγου περιεχομένου τέτοιες σκηνές, αλλά ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται και η αντίθεση που υπάρχει συνήθως σε σχέση με τον υπόλοιπο χώρο, είναι αυτα που κάνουν τη διαφορά.  Το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι πολυ ταιριαστό και πολυ αταίριαστο ταυτόχρονα, ενω οι ερμηνείες τους είναι εξαιρετικές.  Η ιστορία αγάπης των δυο, βρίσκεται στο επίκεντρο της ταινίας, με τη δεύτερη φύση όμως του Sang να τους ακολουθεί.  Και τωρα που το ξανασκέφτομαι, το Sang που είναι το όνομα του ιερέα, σημαίνει αίμα, και αυτο είναι μια ακόμα επιβεβαίωση του ποσο έξυπνη είμαι (δε πιστεύω να γέλασε κανείς;!;).
Για εμένα πάντως το Thirst ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, γιατί ξεμούδιασε και λίγο το μυαλό μου και τα μάτια μου, απο τους κλασσικούς, πανέμορφους Αμερικνούς βρυκόλακες.  Και οι Κορεάτες ιερείς, βρυκόλακες έχουν ψυχή- και ταλέντο!!.  Εεε μα πια!.
Όποιος έχει όρεξη για κατιτίς το εναλλακτικό με μπόλικο αίμα, δαγκωματιές, αρκετό sex (ο ναι!) και όλα αυτο δοσμένα με μια αληθινά ιδιαίτερη και πως να το πω....καλλιτεχνικά διεστραμένη ταινία, σίγουρα θα πρέπει μεσα στις επιλογές του να είναι και το Thirst.
Εγω την απόλασυα και την χάρηκα πολυ, γιατί έχει αυτο το διαφορετικό που αναζητώ στις ταινιούλες που βλέπω!!.  Ελπίζω να αρέσει και σε εσας και να μου πείτε μετά αποψούλες (να μου πείτε όμως!).

Τσιμπήστε και το traileraki και γειάααα σας:
http://www.youtube.com/watch?v=kG4AV6kLrKY

4 σχόλια:

  1. Η πρώτη ταινία που ανεβάζεις και δεν έχω δει! Επιτέλους κυρία μου! Την ψάχνω άμεσα, και νιώθω (κρίνοντας από οοοολες τις προηγούμενες) ότι διάολε, θα μ' αρέσει!

    Α! Και μην ανησυχείς, όλοι εδώ είμαστε, διαβάζουμε καθημερινά για τις ταινιούλες σου! Μη γκρινιάζεις!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως απο την τόση συγκίνηση, κύλησε ενα δάκρυ!! Καιρός ήταν λοιπον να πετύχω και μια ταινιούλα που δεν είχες δει βρε Gusco!:) Να μου πεις αν σου άρεσε!!
    Τσιου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα νομίζω με χάνεις σιγά σιγά.... :(... Είμαι πιο κοινωνικό παιδί, πιο παιδί της ποιότητας βρε αδερφέ και το πολύ θρίλερ δεν το θέλω! Κάτι hard candy, the fall και τετοια, οκ! αλλά πολύ βρικόλακας ρε παιδί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ναι βρε, αλλα βρυκόλακες που αξίζουν! Και ταινίες που δεν είναιτου σωρού! Εξάλλου προσπαθώ να βάζω κάτι διαφορετικό καθε μέρα, αλλά και θρίλερ που αξίζουν, οχι σαν ολα εκείνα που είναι ίδια, αλλα κάποια που ξεχωρίζουν! Ακολουθούν και άλλα είδη, δραματικές, περιπέτειες, μαύρες κωμωδίες, κοινωνικά! Νo worries!

    ΑπάντησηΔιαγραφή