Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Spirited Αway: Ο θαυμαστός κόσμος του Hayao Miyazaki!

Πωπωωωω με έχει πιάσει μια τρελή νύστα, έφαγα και το φαγάκι μου και εχω γλαρώσει για τα καλά :)  Παρόλα αυτά όμως σήμερα, θα ανεβάσω την ταινιούλα μου πιο νωρίς, διοτι το βραδάκι εχω εξοδούλα και μάλλον δε θα προλάβω να γράψω στο blogaki!
Spirited Away.  Ίσως το πιο όμορφο animation του μεγάλου δημιουργού του είδους, Hayao Miyazaki.


Το story ακολουθεί τις περιπέτειες της μικρής Chihiro, η οποία βρίσκεται ξαφνικά σε εναν κόσμο αλλιώτικο απο τον συνηθισμένο, όταν μετά απο μια εκδρομή με τους γονείς της στην εξοχή, εκείνοι μεταμορφώνονται σε γουρούνια.  Ο λόγος φαίνεται να είναι ενα τεράστιο τραπέζι γεμάτο λαχταριστά φαγητά, τα οποία δοκίμσαν οι γονείς της μικρής σε μια φαινομενικά εγκαταλειμένη πόλη, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να γίνουν δυο μεγάλα, απωθητικά γουρούνια.  Η Chihiro στη προσπάθεια της να καταλάβει τη συμβαίνει, καταλήγει να βρεθεί ΄παγιδευμένη΄ στην παράξενη αυτή πόλη, η οποία με το που πέσει η νύχτα, γεμίζει με κάθε λογής παράξενα πλάσματα, όπως παράξενους θεούς, πονηρά τέρατα και εγωίστριες μάγισσες.  Εκεί η μικρούλα θα αρχίσει να εργάζεται σε ενα spa(!) που προορίζεται για την ικανοποίηση και τη χαλάρωση των θεών, σε μια προσπάθεια να μπορέσει να γυρίσει πίσω στον δικό της κόσμο και να σώσει τους γονείς της, απο την τραγική τους μοίρα.
Το Spirited Αway είναι μια ταινία για την πίστη στον εαυτό σου, τη δύναμη και την ικανότητα που κρύβει ο καθένας απο εμάς να πετύχει τους στόχους του, την φιλία, την αγάπη και την ομορφιά της ζωής.  Το animation είναι γεμάτο χρώμα και κίνηση, οι χαρακτήρες σχεδόν ΄διάφανοι΄, απλοί και συγχόνως με μια εσωτερική δύναμη να κυριαρχεί.  Η μουσική είναι απλά αιθέρια και απόλυτα ταιριαστή με αυτόν τον ονειρικό κόσμο που έχει δημιουργήσει ο Miyazaki.
Δείτε το.....(εξάλλου το 2004 κέρδισε και το Oscar καλύτερου κινουμένου σχεδίου!  Τύχαιο; Δε νομίζω! οκ οκ σταματάω!)

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν πολύ οι επιλογές σου!!Την συγκεκριμένη την είχα ερωτευτεί μέχρι ο Hayao να βγάλει την επόμενη. Παράξενη, μαγική, με μια λογική πέρα από την δυτική, πανέμορφο ανιματιον και χρώμα. Και ναι το τραγούδι του τέλους βρίσκεται μέσα στην αγαπημένη μου playlist!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή