Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

BLOGOVISION THE MOVIES!!

Υποψηφιότητες 'Α Γυναικείου Ρόλου.  And this is my list...again! :P


                                                                            10. Juliette Binoche, "Copie Conforme"
Γιατί είναι η Binoche, και παρά το γεγονός οτι δε συμπαθώ ιδιαίτερα τους Γάλλους, αυτήν τη συμπαθώ γιατί όταν δεν είναι καλή, είναι καλύτερη και όταν δεν είναι καλύτερη, είναι καλή.  Στο "Πιστό Αντίγραφο", είναι απλά όλη η ταινία.



                                                                                   9. Tilda Swinton, "I Am Love"
Πολλά χρόνια πέρασαν από το "The Beach" και να που φτάσαμε να προτίνουμε diCaprio για διπλό μάλιστα ρόλο Inceprion/Shutter και την αγαπητή, ξωτική Tilda, για ρόλο 'α στη ταινία "I Am Love".  You are honey!


                                                            8. Mary-Elizabeth Winstead, "Scott Pilgrim Vs. the World"
Για δυο λόγους: 1) Είναι ολόιδια με τον χαρακτήρα της στο comic-οχι αστεία!-απλά ίδια. 2) Εάν μπορούσα να παίξω κάποιον χαρακτήρα, θα ήθελα να ήμουν αυτή, γιατί έχει φούξια-μπλε-πράσινα μαλλιά και είναι cool.  Α επίσης βγάζει από την τσάντα της κατά βούληση, ένα τεράαααστιο sledghammer, με το οποίο κανονίζει τους πρώην της.  Epic!


                                                                                      7. Chloe Moretz, "Let me In"
Πορώθηκα με το original σουηδικό "Let the Right One In" και ομολογώ οτι φοβήθηκα όταν πρωτοάκουσα για το αμερικάνικο remake.  Τελικά και τα δυο πιτσιρίκια ήταν εξαιρετικά πειστικά και απ'οτι φάνηκε φέτος ήταν η χρονιά της μικρής Chloe, αφού και με το "Kick-ass" έκανε κυριολεκτικά,το μεγάλο 'μπαμ'.


                                                                                    6. Hailee Steinfeld, "True Grit"
Η έτερη πιτσιρίκα της παρέας εντυπωσίασε με την ερμηνεία της στο πλευρό του Bridges και του Damon, στην ταινία "Τrue Grit" των Coen.  Kαι μόνο η σκηνή που παζαρεύει τα άλογα και τα λεφτά, αρκεί για να μπει με ευκολία στη λίστα μου.  Από τη μια η Moretz με τα κάθε λογής όπλα, από την άλλη η Steinfeld με σπιρούνια, όπλα και καυτές σέλες στην Άγρια Δύση, μας πήρανε φαλάγγι νομίζω...


                                                                            5. Jennifer Lawrence, "Winter's Bone"
Βρήκα την ερμηνεία της Lawrence εξαιρετική, σε μια κατά τα άλλα λίγο υπερεκτιμημένη για εμένα, ταινία.  Είχε τρελή δυναμική και το πρόσωπό της μιλούσε από μόνο του, ακόμα και αν εκείνη δεν έλεγε τίποτα.  Κατά τα άλλα την βρήκα λίγο βαρετή γενικά την ταινία, αλλά η Lawrence την έσωσε πανηγυρικά με την άξια προτινόμενη για Oscar, ερμηνεία της.


                                                                          4. Carey Mulligan, "Never Let me Go"
Αν και γενικά στις άλλες της ταινίες δε μου άρεσε ποτέ ιδιαίτερα, στη συγκεκριμένη την βρήκα συγκλονιστική.  Αυτή η αθωότητα που έβγαζε το βλέμμα της, η παιδικότητα και η αβάσταχτη καλοσύνη, μου ράγισε την καρδιά και σε συνδυασμό με το όλο story της ταινίας, κατέληξα να κλαίω στο τέλος αν χαζή.  Πολύ πολύ καλή.


                                                                                           3. Nicole Kidman, "Rabbit Hole"
Ποιός το περίμενε οτι μετά τα άπειρα botox και τα γενικότερα μερεμετάκια, η Nicole οχι μόνο θα μπορούσε να παίρνει εκφράσεις (θαύμα, θαύμα!), αλλά να εξακολουθεί να υποδύεται και μάλιστα πολύ καλά;  Εγώ πάντως οχι.  Ομολογώ οτι στην ταινία έδωσε ρέστα, ήταν σπαραχτική και αληθινή.  3 θέση από εμένα my dear.


                                                                              2. Natalie Portman, "Black Swan"
Το παπί που έγινε κύκνος.  Και τι κύκνος!  Όταν είδα την ταινία του Aronofsky, αναφώνησα 'επιτέλους η Portman γυναίκα!'  Τι να πεις τώρα για την ερμηνεία της;  Δυνατή, σκοτεινά γοητευτική, παρανοϊκή, υπέροχη.  Ότι και να πείς δίκαιο θα έχεις και θα πέσεις μέσα.  Απλά εκπληκτική.


                                                                   1. Michelle Williams, "Blue Valentine"/"Shutter Island"


Θα μπορούσα να έχω την Portam στην πρώτη θέση, αλλά δε θα το κάνω, γιατί όλοι ξέραμε οτι ήταν πολύ καλή φέτος και το άξιζε το Oscaraki (αν και γιατί έπαιξε στη μαλακία με τον Kutcher μετά, αυτό δε το κατάλαβα).  Προτίμησα να δώσω τη πρώτη θέση στην Williams, γιατί οι φετινές τις επιλογές ήταν η μια καλύτερη από την άλλη και η ίδια φαίνεται οτι έχει πάρει μπρος για τα καλά.  Είτε ως σχιζοφρενής μακαρίτισα γυναίκα του Leo (ξέρω οτι είναι 'β ρόλος αλλά τον αναφέρω μαζί με τον 'α, τιμής ένεκεν), είτε ως έτερον ήμισυ ενός προβληματικού και διαλυμένου γάμου, στο "Blue Valentine", ήταν απλά εξαιρετική και με έπεισε αβίαστα και στις δυο περιπτώσεις.  Άντε και θα δούμε ελπίζω πολλά ακόμα από τη Williams στο μέλλον.  Δικαιολογημένα πρώτη στη λίστα μου.

Αυτάαααα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου