Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Rabbit Hole: And into the hole they fall....

NEW ARRIVAL


Hello everyone!  Σήμερα νομίζω θα πρέπει να αφιερώσω την ταινία, στην καταπληκτική μου φίλη Κατερίνα, που μου έκανε την καταπληκτικότερη προώθηση για το Blog μου, ever!!.  Μονο σοκ που δεν έπαθα όταν μπήκα το μεσημέρι και είδα να σουλατσάρουν στο blog, 27 άτομα την ίδια στιγμή!.  Κάπου εκεί όλα έγιναν ξεκάθαρα και μου αποκάλυψε οτι μου έχει κάνει μια τρελή προώθηση, σαν σωστή....προωθήτρια που είναι! :P  So thanx everyone out there for the support!! :)  Και τώρα περνάμε στην ταινιούλα της ημέρας που τυχαίνει να είναι και πολύ πολύ καλή!  Τυχαίνει....

 
Καταρχάς θέλω να πω οτι το παραπάνω poster παίζει να είναι ένα από τα καλύτερα που έχει δει για ταινίες φέτος (μαζί φυσικά με όλα τα poster για το Black Swan).  Όταν δείτε και εσείς την ταινία θα συμφωνήσετε νομίζω και εσείς, μιας που καταφέρνει να απεικονίσει όλα τα στάδια της συναισθηματικής φόρτισης που περνάει η Kidman και ο Eckhart στην ταινία.
Τώρα ως προς τον τίτλο της ταινίας, δε θέλω να αποκαλύψω για ποιον λόγο είναι αυτός, απλά θέλω να σας δώσω μια παραπάνω εικόνα του τι σημαίνει γενικά ο όρος 'rabbit hole'.  Αρχικά η φράση είναι γνωστή από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, μέσα στην οποία βέβεια πέφτει η ηρωίδα και καταλήγει στη φανταστική χώρα, όπου τα κουνέλια μιλάνε, οι γάτες είναι πολύχρωμες και τρελές και τα τραπουλόχαρτα επικίνδινοι στρατιώτες!.  Γενικότερα πάντως έχει επικρατήσει να χρησιμοποιείται η φράση αυτή, όποτε θέλουμε να περιγράψουμε μια ψεχεδελική και εκτός πραγματικότητας εμπειρία ή κατάσταση.  Μέσα στην ταινία η φράση rabbit hole έχει την δική της ερμηνεία, η οποία λίγο πολύ ταιριάζει με τον ορισμό που της έχει γενικά δωθεί.
Η Becca (Nicole Kidman) και ο Howie (Aaron Eckhart) είναι ένα φυσιολογικό και καθημερινό ζευγάρι της διπλανής πόρτας, μέχρι τη στιγμή που ο 4χρονος γιός τους σκοτώνεται σε ένα ατύχημα.  Τότε όλη τους η ζωή θα αναστατωθεί και οι δυο τους θα πρέπει να βρούν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τις ευαίσθητες ισορροπίες και τα νέα δεδομένα που την χαρακτηρίζουν, πρίν να είναι πλέον πολύ αργά για να σώσουν τη σχέση και τους εαυτούς τους.
Το traileraki για την ταινία το είδα μόλις πριν απο μερικές μέρες και μου προκάλεσε αμέσως την ανάγκη να την δω.  Ακόμα και το γεγονός οτι πρωταγωνιστεί η Kidman η οποία δεν αποτελεί και την μεγαλαλύτερη συμπάθειά μου, δε με αποθάρρυνε από το να την δω και να καταλήξω και εγω στο συμπέρασμα οτι πρόκειται για μια εαξαιρετική ταινία, με κορυφαίες ερμηνείες.  Είχα διαβάσει από άλλους κριτικούς συναδέλφους (:P) οτι πρόκειται για μια από τις καλύτερες ερμηνείες στην καριέρα της Kidman και ομολογώ οτι μου κίνησε το ενδιαφέρον, καθώς έχει να παίξει αρκετό καιρό σε ταινία, και δεν ήμουν πλέον σίγουρη κατά πόσο θα απέδιδε τον οποιοδήποτε ρόλο.  Αλλά τελικά δε μπορούσα να έχω πέσει πιο έξω.  Είναι πραγματικά συγκλονιστική η ερμηνεία της.  Το γεγονόε εξάλλου κάποιου γονιού να χάνει το παιδί του, είναι μια περίπτωση ανείπωτης φρίκης, τρόμου και θλίψης.  Ένας δρόμος που με μαθηματική ακρίβεια σε οδηγεί στην παραφορσύνη.  Η Kidman παλεύει να αποδεχτεί το γεγονός οτι ο γιός της έχει χαθεί για πάντα.  Κάθε μέρα ζει, απλά για να ζει, ενώ στην πραγματικότητα φαίνεται να έχουν πεθάνει τα πάντα μέσα της.  Δεν την ενδιαφέρουν οι άνθρωποι πλέον, ούτε καν ο ίδιος της ο άντρας αρχικά.  Αυτό που μου άρεσε και εκτίμησα πολύ στην ερμηνεία της, είναι πως δεν μιλάμε για βίαια ξεσπάσματα και υπερβολικά πομπώδεις αντιδράσεις.  Η θλίψη της είναι κυρίως βουβή και την κουβαλάει παντού μαζί της.  Ευτυχώς που έκοψε και το botox γιατί ειλικρινά δε θέλω να σκέφτομαι πως θα κατάφερνε να παίξει αυτόν τον ρόλο, χωρίς να μπορεί να εκφράσει το παραμικρό συναίσθημα στο πρόσωπό της.  Γιατί ουσιαστικά όλη η κενότητα και η μη συνειδητοποίση του θανάτου, εκφράζονται στο πρόσωπό της.  Και είναι τόσο πειστική και τόσο σπαρακτική η ερμηνεία της, που εμένα με κέρδισε απόλυτα!.  Και εκεί τους παραδέχομαι τους ηθοποιούς, όταν καταφέρνουν να με κερδίσουν, ενώ δεν που αρέσουν καν.  Σίγουρα πολλά βραβεία θα περάσουν στα χέρια της και νομίζω πολύ άξια.  Βέβαια εξίσσου αποκλάλυψη ήταν για εμένα και ο Eckhart αφού θεωρούσα οτι απλά θα βρίσκεται διεκπαιρεωτικά δίπλα στην Kidman.  Ήταν όμως και αυτός τρομερός στον ρόλο του πατέρα και συζήγου.  Είναι εκείνος που προσπαθεί να σώσει έναν γάμο που ουσιαστικά καταρρέει.  Αληθινός, ειλικρινής, μόνος, είναι πραγματικά απόλαυση να τον βλέπεις να παίζει με ένα τέτοιο τρόπο, αφού γενικά δε μας έχει συνηθίσει και σε πολύ βαθυστόχαστες ερμηνείες (προσωπικά είχα να τον δω και να μ'αρέσει τόσο πολύ από το Erin Brocovich οπού ήταν απλά θεός με το μακρύ μαλλί και την Harley!).
 Η ταινία είναι δραματική όσο δε πάει και εξερευνά τις διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, ιδιαίτερα όταν αυτοί έχουν υποστεί τόσο τραυματικές εμπειρίες.  Είναι μια υπέροχη ταινία για την βαθιά αγάπη, την θλίψη, την ελπίδα, τη συγχώρεση και την πίστη για να προσωρήσεις μπροστά.


Εκπληκτικές ερμηνείες, εξαιρετική σκονηθεσία και μια γλυκόπικρη μουσική που συντροφεύει την ταινία μέχρι και το τέλος της, κάνοντας μας να σκεφτούμε οτι τελικά η ζωή είναι όμορφη, ακόμα και όταν είναι 'άσχημη'....

http://www.youtube.com/watch?v=K9iJH2P96dM

TRIVIA
  • Ο σκηνοθέτης επιρρεάστηκε από το σενάριο και αποφάσισε να γυρίσει την ταινία, έχοντας βιώσει και μια προσωπική εμπειρία όταν ήταν 14 ετών, όταν και έχασε τον μικρό του αδελφό, από καρδιακά προβλήματα.  Ο ίδιος υποστήριξε οτι ήταν κάτι ξαφνικό και οτί η οικογένεια ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, προσπαθεί να το ξεπεράσει...
  • Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε 28 μέρες (wtf?).
  • H Kidman ήταν αυτή που επέλεξε τον Eckhart για να υποδυθεί τον σύζυγό της στην ταινία.
  • Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό του David Lindsay-Abaire, το οποίο παιζόταν στο Broadway.  Μάλιστα η Cynthia Nixon (γνωστή από τον ρόλο της ως Miranda στο Sex and the City) απέσπασε και το βραβείο Tony για την ερμηνεία της ως τεθλιμένη μητερα.  
(Πηγή IMDB)

H TV ΣΗΜΕΡΑ....

STAR: 23:45. Fracture, με τους Antony Hoppkins, Ryan Gosling.  Πολύ καλή αστυνομική περιπέτεια, με τον Gosling να υποδύεται έναν νεαρό αστυνομικό που προσπαθεί να εξιχνιάσει την δολοφονία μιας γυναίκας, έχοντας ως βασικό ύποπτο τον άντρα της.  Ωραία ταινία, με καλές ερμηνείες και σφιχτοδεμένο σενάριο.

Bye bye!!

2 σχόλια:

  1. apla προτεινεις καποια ταινια σε ημερησια βαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nai! Ka8e mera anevainei mia tainioula, eite pio palia, eite pio kainourgia, akoma kai tainies pou paizontai twra ston kinhmatografo. Prospa8w panta na anevazw tainies pou 8evrw oti aksizoun, k oxi ahdies! Kai epishs panta tis vlepw prwta k meta anevainoun!
    Auta :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή