Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Remember Me: Ο Robert Pattinson....αλλιώς

Καλησπέρα σας και πάλι!.  Σήμερα το menu έχει αισθηματική-δραματική-κοινωνική (ουφ!) ταινιούλα, οπότε όσοι δεν είστε και πολύ του κλάματος και της συγκίνησης, καλύτερα να δείτε κάτι άλλο (εννοείται απο όοολες τις άλλες που σας έχω προτίνει βρε!:P).  Μου επιτρέπετε να την προτίνω και σε μερικά άτομα ιδιαιτέρως που ένα κόλλημα με τον Robert Pattinson το έχουν.  Για την αδελφούλα μου λοιπόν και την άλλη τη τρελή τη κολλητή μου, την Helen που είναι και οι δυο φανατικές!.  Επίσης και στην νεα αναγνώστρια που με είχε ρωτήσει για μια ωραία αισθηματική και δε θυμόμουν να της πω.  Ε λοιπόν τώρα θυμήθηκα!:P


Ξέρω, ξέρω οτι πολλοί (για πολλές δε παίρνω και όρκο) θα είναι αυτοί που και μόνο που θα δούν οτι πρωταγωνιστής είναι αυτός που παίζει τον βρυκόλακα στις ταινίες του Twilight (προφανώς και δεν έχει καν όνομα για να παίζει σε τέτοιες ταινίες!), θα την κάνουν αμέσως με ελαφρά για αλλού.  Το λέω γιατί στην αρχή τα ίδια έκανα και εγώ (αν και προσωπικά έχω δει και τις ταινίες οπού υποδύεται τον βρύκολακα και είναι οκ).  Όμως θα σας έλεγα το εξής: μη βιαστείτε να κρίνετε, γιατί πολύ απλά ο οι δυο ρόλοι απέχουν έτη φωτός μεταξύ τους και τέλος πάντων πρέπει να το παραδεχτώ.  Στο Remember Me είναι πολύ καλός ο άτιμος!.
Το ζευγάρι της ταινίας ξεκινάει κατευθείαν απο προβληματικές βάσεις.  Η Ally (Emilie de Rvin) γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της μητέρας της σε ηλικία 11 ετών και έκτοτε προσπαθεί να ζει την κάθε μέρα στο έπακρο, ενώ ο Tyler (Robert Pattinson) ζει με την μητέρα του και την μικρή του αδελφή, καθώς αποτελεί παιδί χωρισμένων γονιών και προσπαθεί να ξεπεράσει την αυτοκτονία του μεγαλύτερου αδελφού του (ναι τόσο καλά).  Μέσα σε όλο αυτό το-το λες και ζοφερό-σκηνικό ο Tyler βάζει ένα στοίχημα με τον κολλητό του να προσπαθήσει να 'ρίξει' την κόρη του αστυνομικού που ένα βράδυ τον πλάκωσε και λίγο στο ξύλο (καθόλου καλό παιδί στη ταινία ο Robert).  Kαι κάπως έτσι θα ξεκινήσει το ειδύλλιο ανάμεσα στα δυο παιδιά, χωρίς φυσικά αρχικά να γνωρίζει η Ally πως και γιατί είναι μαζί της ο Tyler.
Απο το σημείο που θα είναι μαζί και έπειτα, η ταινία δε κολλάει μόνο στη σχέση μεταξύ τους, αλλά καλύπτει όλο το φάσμα των οικογενιακών και σχεσιακών προβλημάτων.  Και αυτό είναι επίσης που μ'αρέσει σε αυτή τη ταινία.  Θεωρώ οτι εαν αναλλωνόταν ολόκληρη απλά στο ζευγάρι, δε θα ήταν και τίποτα το τρομερό, καθώς οι ιστορίες αγάπης το ξέρουμε οτι πουλάνε, αλλά συνήθως είναι τα ίδια και τα ίδια.  Στη προκειμένη περίπτωση επειδη ακριβώς τα προβλήματα που κουβαλούν από τα σπίτια τους είναι σημαντικά, βοηθούν και στην διαμόρφωση πιο σύνθετων χαρακτήρων και επομένως στην πρόκληση μεγαλύτερου ενδιαφέροντος.
Η χημεία που υπάρχει ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι είναι εξαιρετική.  Νομίζω μάλιστα οτι είναι απείρως καλύτερη από αυτή που υπάρχει με την συμπρωταγωνίστριά του στο Twilight, Kirsten Stewart.  Ίσως βέβαια να φταίει και το γεγονός οτι η Emily de Ravin είναι και καλύτερη ηθοποιός.  Πάντως για όσους το φοβάστε, σας λέω με ειλικρίνεια οτι ο Pattinson είναι άλλοα άνθρωπος.  Δεν έχει απολύτως καμόα σχέση με την ξύλινη ερμηνεία που έχει ως βρυκόλακας, γιατί έτσι κι αλλιώς ο ρόλος του εκεί έχει και κάποιους περιορισμούς.  Στο Remember Me δεν έχει καμία.  Ο ρόλος του είναι ρεαλιστικότατος και είναι πραγματικά καλός.  Έχει πιάσει όλο το νόημα του νεαρού με τα πολλά προβλήματα, την κατεστραμένη οικογένεια και γενικά όλα εκείνα που όταν κάποιος τα βιώνει τον αλλάζουν για πάντα.  Είναι οργισμένος, κάπως ποιητικά θλιμένος, ερωτευμένος, προστατευτικός απέναντι στην μικρή του αδελφή (για ευνόητους πια λόγους) και το όλο στυλ που υϊοθετεί του ταιριάζει γάντι.  Η ερμηνεία του είναι συγκλονιστική, γιατί φαίνεται ίσως για πρώτη φορά οτι το'χει το πράγμα.
Δίπλα του παίζουν μεγάλα ονόματα όπως ο Pierce Brosnan στον ρόλο του ψυχρού επαγγελματία και πατέρα (κάτι που φαίνεται να έχει ξεχάσει στη ταινία), η Lena Olin στον ρόλο της μητέρας (αμα την πλακώσω θα σου πω εγω, την άχρηστη!) και βεβαίως ο Chris Cooper στον ρόλο του αστυνομικού πατέρα της Ally, ο οποίος μου αρέσει πολύ, γιατί απλά όπου και να παίξει είναι φοβερός (πόσο ήταν στο American Beauty στον ρόλο του κρυφού gay, πρώην στρατηγού;).  Επίσης και το κοριτσάκι που υποδύεται την αδελφή του Robert είναι πολυ γλυκιά και συγκινητική...για διάφορους λόγους.
Η ταινία είναι από τις πολυ καλές νομίζω του 2010.  Έχει πολυ συναίσθημα και είναι αρκετά σκληρή, ως προς τις εμπειρίες που κουβαλάει ο κάθε χαρακτήρας.  Νομίζω οτι ο Pattinson με την deRavin είναι ένα από τα πολύ όμορφα ζευγάρια που έχω δει σε ταινίες και όπως είπα η χημεία τους είναι εξαιρετική.  Το τέλος της ταινίας έρχεται με μια αποκάλυψη που κανείς δε την περιμένει και σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.  Απλά εκπληκτική ταινία....

http://www.youtube.com/watch?v=uWQV6-QgGjI

Δεν έχει ταινιούλα στη TV σήμερα!.  Δε πειράζει αύριο!.  Δείτε όσoι μπορέσετε το Remember Me.  Κορίτσια σίγουρα θα σας αρέσει (έχω ένα πιο περιορισμένο target group σήμερις, τι να κάνω!!?).

Άντε τσιου!!







1 σχόλιο:

  1. Την είδα και την βαρέθηκα. Πιστεύω ότι λείπουν πολλά από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και παρόλο που προσπάθησαν να είναι ενδιαφέροντες περάσαν λίγο κάτω από την επιφάνεια. Σε αντίθεση με τους δεύτερους ρόλους.
    Παρ' όλα αυτά την είδα όλη. Κυρίως για την μουρίτσα του Πιρς που ακόμα και μεγάλος δεν παύει να είναι μεγάλη αδυναμία.
    Και μετά είδα το τέλος. Ευφυές, μεγάλο και συγκλονιστικό. Χωρίς αμερικάνικες υστερίες, μια τελείως διαφορετική οπτική απ ότι έχουμε συνηθίσει. Και η σκηνοθεσία αυτού του κομματιού μεγαλοφυής. Θα την ξανάβλεπα, όχι όλη, αλλά τα τελευταία 10 λεπτά σίγουρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή