Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Harry Potter and the Deathly Hallows, part 1: Μακράν καλύτερο απο το βιβλίο....

NEW ARRIVAL

Χαίρετε, χαίρετε!.  Χτές σας είπα οτι σήμερα θα ανεβάσω τον Harry ήταν δεν ήταν καλός, προκειμένου να καταλάβετε οσοι δεν το έχετε δει ακόμη, στο περίπου τουλάχιστον, τι συμβαίνει.  Επίσης αποφάσισα να εγκαινιάσω ακόμα μια στήλη (ας πούμε!), με την ονομασία NEW ARRIVAL και το οποίο βασικά θα το γράφω κάθε φορά που θα ανφέρομαι σε κάποια καινούργια ταινία, είτε αυτή παίζεται στον κινηματογράφο, είτε έχει βγεί πρόσφατα σε dvd.  Έτσι για να είναι ικανοποιημένοι όλοι, μιας που μου ζητήθηκε να ανεβάζω και πιο νέες κυκλοφορίες.  So θα υπάρχει μια ποικιλία ανάμεσα σε καινούργιες και πιο παλιές, προκειμένου να είναι όλοι happy :)


Λοιπόν για όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, θα πω δυο λογάκια σχετικά με το story, αν και μετά απο τον βομβαρδισμό των καναλιών με το trailer, θα έχετε καταλάβει τι παίζει.
Μετά λοιπόν απο τον θάνατο του Dumbledore, ο Voldemort έχει ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του και επιχειρεί για μια ακόμη φορά να κυριαρχήσει σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μονο των μάγων, αλλά και των υπόλοιπων ανθρώπων.  Ο Harry, o Ron και η Hermione ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι, σε μια αναζήτηση των Πεμπτουσιωτών με τη βοήθεια των οποίων ο λόρδος Βόλντεμορτ έχει καταφέρει να σπάσει τη ψυχή του σε επτά κομμάτια και έτσι να είναι σχεδόν ακατόρθωτο για τους αντιπάλους του να τον νικήσουν.  Οι δυο πλευρές συγκεντρώνουν δυνάμεις και προετοιμάζονται για την υπέρτατη μάχη, την οποία όοοοολοι μαζί θα παρακολουθήσουμε το καλοκαιράκι.
Το πρώτο part τις ταινίας, μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.  Η αλήθεια είναι πως όταν είχα διαβάσει το βιβλίο, ήμουν απο τις πρώτες που το είχε....θάψει, γιατί πολύ απλά μου έδινε την εντύπωση οτι η συγγραφέας, απλά προσπαθούσε να δώσει ένα τέλος και τραβούσε την ιστορία απο τα μαλλιά.  Για τον λόγο αυτό θεωρώ οτι όσοι δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, θα την απολαύσουν λίγο περισσότερο, απο εκείνους που το διάβασαν.  Βέβαια δε μπορώ να παραλείψω και το γεγονός οτι η μεταφορά του τελευταίου βιβλίου, ήταν μια πολυ ευχάριστη έκπληξη για εμένα, γιατί έσβησε (έστω προσωρινά) το κακό για εμένα βιβλίο, απο το μυαλό μου.  Η βασική μου αντίθεση ήταν η εμφάνιση των Κλήρων του Θανάτου, για τους οποίους δεν είχαμε ουσιαστικά καμία αναφορά στα προηγούμενα βιβλία, οπότε θεώρησα πολύ περίεργο το γεγονός οτι στο τελευταίο βιβλίο, εμφανίζεται μια ολόκληρη, νέα ιστορία με αποτέλεσμα το κυνήγι των Πεμπτουσιωτών να μείνει στην....κατάψυξη!.  Παρόλα αυτά και σε αυτό η ταινία κατάφερε να ισορροπήσει τα πράγματα και τελικά να παρουσίασει μια πολυ φυσική εξέλιξη της ιστορίας.
Στο μεγαλύτερο μέρος της η ταινία δε απαρτίζεται απο μάχες, ξόρκια και κατάρες.  Οχι οτι δεν υπάρχουν, αλλά για μια ακόμη φορά το trailer είναι ελαφρώς παραπλανητικό.  Προσωπικά είχα την αίσθηση οτι θα γίνεται πανικός, κάτι που τελικά δε συμβαίνει.  Βέβαια αυτό δε σημαίνει οτι η ταινία δεν είναι καλή.  Ίσα ίσα, θα έλεγα οτι αποτελεί το τέλειο προοίμιο και την καλύτερη προετοιμασία των θεατών για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει και που αυτή τη φορά, θα απαιτώ να είναι ανελέητο.  Σε πολλά σημεία που θύμισε έντονα τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, κυρίως όσων αφορά τις τοποθεσίες στις οποίες έχει γυριστεί το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας.  Αυτό που μου έκανε εντύπωση (και μου άρεσε), ήταν οτι δίνεται ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξη των τριών βασικών ηρώων, Ρον-Χαρυ-Ερμιόνη.  Έχουμε έτσι τη δυνατότητα να γίνουμε θεατές στην ξαφνική τους 'ενηλικίωση' λόγω των καταστάσεων, αλλά και της φιλίας του που δοκιμάζεται πλέον στον κόσμο έξω απο το Χογκουαρτς.  Είναι γεγονός οτι το Χογκουαρτς δε το βλέπουμε καθόλου κατα τη διάρκεια της ταινίας, ενώ αντιθέτως τα περισσότερα πλάνα είναι γυρισμένα σε δάση, βουνα, ποτάμια και λίμνες, καθώς και μέσα στο Λονδίνο.
Όπως ανέφερα και πριν, μερικές μικρο-μάχες δε λείπουν και είναι έτσι κι αλλιώς απαραίτητες, ιδίως επειδή λειτουργούν στα πλαίσια μιας μεταβατικής ταινίας.  Η αλήθεια είναι όμως οτι και αυτές που υπάρχουν είναι αρκετα σοκαριστικές, αφού πλέον τα πράγματα έχουν γίνει πολυ σκοτεινά και κάπως μακάβρια στη ταινία.  Φυσική εξέλιξη θα μου πείτε και θα συμφωνήσω απόλυτα.  
Στα πλαίσια του σκοτεινού και της διαρκούς απειλής, καλούνται να ερμηνεύσουν τους ρόλους τους και οι ηθοποιοί.  Άλλοι με μεγαλύτερη και άλλοι με μικρότερη επιτυχία.  Ο Χαρυ όπως πάντα είναι λίγο....δισκοίλιος (ε συγγνώμη αλλα είναι!), αλλά προσπαθεί μωρε και βγάζει και γέλιο, οπότε τον συγχωρώ.  Η Ερμιόνη είναι πολυ καλή, αλλά δε τρελάθηκα κιόλας, ενω ο Ρον ο οποίος έχει γίνει και τούμπανο!!, μου άρεσε περισσότερο απο όλους, γιατί είχε και μερικές έντονες σκηνές στις οποίες ανέβηκαν οι τόνοι και ήταν πράγματι πολυ καλός.  Τώρα για Σνεϊπ, Βολντεμορτ και λοιπους δε μπορώ να πω και πολλά, μιας που η ταινία επικεντρώνεται κατά κύριω λόγο στους τρεις φίλους.
Γενικά η ταινία ήταν πολυ καλή, μετρημένη, με το κάθε πράγμα σε σωστή δόση.  Επίσης έχει και αρκετές σκηνές που βγάζουν γέλιο, οχι βεβιασμένο, γιατί πραγματικά είναι χιουμοριστικές.  Τα τοπία είναι εξαιρετικά και φαίνεται οτι όλοι έχουν παλέψει για ένα πολυ καλό αποτέλεσμα.  Μια απο τις αγαπημένες μου στιγμές, ήταν η περιγραφή της ιστορίας που βρίσκεται πίσω απο τους Κλήρους του Θανάτου (Deathly Hallows) η οποία αναπαριστάται με ένα πολύ καλλιτεχνικό και όμορφο τρόπο στη ταινία.  
Συμπέρασμα: όσοι είστε Harrypotterikoi να πάτε αμέσως να την δείτε και σίγουρα θα ικανοποιηθείτε.  Είναι πραγματικά η καλύτερη προετοιμασία για αυτό που (ελπίζω) οτι θα δούμε το καλοκαίρι.  Προβλέπεται να γίνει ΜΑΚΕΛΕΙΟ!.

Πληροφοριακά αναφέρω οτι το παραπάνω trailer έχει και σκηνές παο το επόμενο part, καθώς τώρα που το έβλεπα συνειδητοποίησα οτι δε τις είδα χτές.  Και μάλιστα φαίνεται να είναι οι καλύτερες!. Υeah!!

H ΤV ΣΗΜΕΡΑ....

STAR: 22:00, Το κυνήγι της ευτυχίας, με τον Will Smith.  Αμερικάνικο μελόδραμα, με τον Smith στον ρόλο ενός πατέρα που αγωνίζεται να μεγαλώσει τον γιο του (οπού στην ταινία παίζεται απο τον πραγματικό του γιο!) αντιμετωπίζοντας ενα σωρό πλοβλήματα και ψάχντοντας απελπισμένα να βρει δουλειά.  Πολυ συγκινητική ταινία και ο Smith εξαιρετικός, αν και την παράσταση κλέβει ο τοοοοσο γλυκός γιος του.

ALTER: 02:00, Ray, με τον Jamie Fox να πρωταγωνιστεί και να ερμηνεύει τον θρυλικό τραγουδιστή της σόουλ, Ray Charles.  Πρόκειται για την βιογραφία του, για την οποία μάλιστα ο Fox κέρδισε και το Oscar 'A ανδρικού ρόλου.

STAR: 2:30, Μοναχικές Καρδιές, με John Travolta, Scarlet Johansson.  Δραματική ταινία (μιλάμε πολυ δράμα σήμερα) με πολυ καλές ερμηνείες.  Μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Περσι επιστρέφει στο σπίτι της, οπού και ανακαλύπτει οτι η μητέρα της στεγάζει δυο αλκοολικούς τύπους.  Σύντομα και οι τρεις θα γίνουν φίλοι, αφού η Περσι θα πάρει την απόφαση να μοιραστεί το σπίτι μαζί τους...

Adios amigos!

5 σχόλια:

  1. Σ'ευχαριστώωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!! :DDDD
    Μιλάμε το είχα άγχος, φοβόμουν οτι θα αρπαχτείς με τη συμβουλή μου!!! Φίουυυυ!!!!!

    Και εννοείται, πως ο νέος Χάρι Πότερ ήταν τέλειος! Προσωπικά, τη βρήκα την καλύτερη ταινία απο όλες τις προηγούμενες, αρκετά κοντά στο βιβλίο και όπου απομακρυνόταν, δεν ήταν για πολύ. Ανυπομονώ για τη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. zouzounitsa mou meta thn apopsinh mas syzhthsh, (an kai den phgame mazi na thn doume paliogomara:P) 8a parw thn tyflh mas filh kai 8a speusw na thn dw!!!!!!
    <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε βρε που θα αρπαζόμουν με τη συμβουλή!. Κάθε μια είναι ευπρόσδευκτη για να γίνεται όλο και καλύτερο το blogaki μας :)

    Όσο για εσένα μικρή zouzou αναρωτιέμαι πραγματικά πως θα την δει η τυφλή μας φίλη!huhu Απλά όταν πάτε, να με πάρεις τηλ. να έρθω και να κάτσω σε μια γωνία να την δω και να γελάω!:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να γίνω κακιά; :P
    Δεν ενθουσιάστηκα, μου φάνηκε ουδέτερη όπως η 6η. Μάλλον φταίει ότι δεν έχω πετύχει ποτέ καλή μεταφορά από βιβλίο στο πανί. (Αν έχετε να προτίνετε κάτι πείτε). Νομίζω ότι ήταν ένας απλός πρόλογος. Ελπίζω το δεύτερο να μην είναι ένας απλός επίλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθόλου κακία, απλά έγω την βρήκα καλή ως μεταβατικό στάδιο και πιο ώριμη. Κρατώ τις επιφυλάξεις μου για την τελευταία, οπού και πλέον απαιτώ να γίνει η μεγάλη έκρηξη. Όσο για καλές μεταφορές βιβλίων, θεωρώ οτι ο Άρχοντας ήταν εξαιρετικός, πολλές ταινίες βασισμένες στα βιβλία του King, όπως το Πράσινο Μίλι και η Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χεϊγουορθ. Επίσης το Άρωμα ήταν πολυ καλό, ενώ εξίσου καλά σχόλια έχω ακούσει (μιας που ακόμα δεν έχω δει) για τον Έρωτα στα Χρόνια της Χολέρας.

    Αυτά προς το παρόν, εαν μου έρθουν κι άλλα θα σε πω!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή