Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Blogoscars: Christmas Edition

Well, well smells like Christmas spirit και είναι η ώρα να ψηφίσουμε αγαπημένες, christmas ταινίες!  Yeah!
Ας μετρήσουμε αντίστροφα λοιπόν! (Live from UK)

10. "Christmas Vacation"


Chevy Chase και πολλά, πολλά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια τι μας κάνουν;  Καταστροφικά, ξεκαρδιστικά Χριστούγεννα!  Τι καλύτερο;


9. "Jack Frost"


Μετά τη στολή του Batman ο Keaton γίνεται ένας κρυόκωλος (με το μπαρδον) χιονάνθρωπος, όταν σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό και μετεμψυχώνεται στον χιονάνθρωπο που κατασκεύασε ο γιος του στην αυλή.  Well i've always been a sucker for talking snowmen!  


8. "How the Grinch Stole Christmas"


Δε θα έχανα ποτέ την ευκαιρία να δω τον Jim Carey με-οικολογική ελπίζω-ολόσωμη μαλλιαρή, πράσινη γούνα και την Taylor Momsen σε τρυφερή ακόμα ηλικία, πριν γίνει η φρικουλέ νύφη του Τσάκι στο εφηβικό της.


7. "Scrooged"


Η κλασική ιστορία του Εμπενίζερ Σκρούτζ μεταφέρεται στη σύγχρονη εποχή με πρωταγωνιστή τον κυνικό Bill Murray.  Μαύρο χιούμορ και ο Murray σε έναν ρόλο που πολλοί αγαπήσαμε!


6. "Mickey's Christmas Carol"


Δεν νοούνται παραδοσιακά, ζεστά Χριστούγεννα χωρίς τουλάχιστον μια ταινία από την παλιά, καλή Disney.  Η αγαπημένη μου για την γιορτινή περίοδο είναι φυσικά "Τα Χριστούγεννα του Μίκυ" με τον Σκρούτζ στον ρόλο του Σκρούτζ. Αχχχ ωραίες εποχές!


5. "Batman Returns"


Σε πείσμα όσων βάλουν Die Hard, εγώ θα βάλω "Batman Returns".  Γιατί τα Χριστούγεννα έχουν και τη goth πλευρά τους. Miaw...


4. "The Nightmare Before Christmas"


2o ταινιάκι από Tim Burton και ένα από τα πολύ αγαπημένα μου.  Stop motion animation, με κατεργάρικη διάθεση και ξαναμανά goth αισθητική.  To "The Nightmare Before Christmas" αποτελεί μια από τις πιο κλασσικές επιλογές για σωστά Χριστούγεννα.


3. "Edward Scissorhands"


Συμπληρώνει και επισήμως τριάδα ο Burton με αυτό το υπέροχο παραμύθι, με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp.  Οπτικά και ακουστικά πανέμορφος, ο Ψαλιδοχέρης είναι η ιδανική επιλογή για λίγη πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων.  Και που ξέρετε;  Ίσως και να χιονίσει...


2. "Gremlins"


Ενός καλού μύρια κακά έπονται.  Όσο αξιολάτρευτος είναι ο μικρούλης Gizmo τόσο κακιασμένη και παμπόνηρη είναι η ορδή των τερατακίων που ξεπετάγονται από αυτόν, θυμίζοντας σε πρώτη φάση γλοιώδη alien και στη συνέχεια καταστροφικούς καλικάντζαρους, που γκρεμίζουν τα πάντα στο πέρασμά τους.  All time classic ταινία που στιγμάτισε γενιές και γενιές.  Και εγώ κοιτούσα κάτω από το κρεβάτι μου μικρή μήπως και βρω τον Λωρίδα και τους φίλους του.  Όποιος πει οτι δε το έκανε λέει ψέμματα : P

1. "Home Alone"


Hands down η καλύτερη και πιο αγαπημένη μου χριστουγεννιάτικη movie.  Ξεκαρδιστική κωμωδία με τον μπόμπιρα τότε Culkin να αυτοσχεδιάζει παγίδες και να κεντάει.  Το μουσικό theme επίσης από τα αγαπημένα μου και τα πλέον αναγνωρίσιμα (όπως και αυτό των Gremlings) είναι ασυζητητί ταινία που θα δω ξανά και ξανά στην τηλεόραση.  "Home Alone" η πρώτη θέση μου πάει σε εσένα!  Congratz!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου