Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

The Big Lebowski: Μια απολαυστική 'pop' κωμωδία των αδελφών Coen

Μετα απο μια σειρά ελαφρώς ψυχοπλακωτικών ταινιών, ήρθε επιτέλους η πολυπόθητη στιγμή (να ηρεμήσω λίγο!) να σας παρουσιάσω μια κωμωδία που αποτελεί απλά, μια αυθεντική κωμωδία, χωρίς το τρίπτυχο που περιλαμβάνουν πλέον οι περισσότερες- ο θεος να τις κάνει!- κωμωδίες: sex, sex και...sex.


Το The Big Lebowski είναι μια περιπετειώδης κωμωδία (δικο μου είδος!), με θεότρελους χαρακτήρες και ατάκες που σπάνε κόκκαλα!  Ο John Goodman και ο Steve Buscemi, αποτελούν τους ιδανικούς κολλητούς και αυτό που λέμε ' οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται', απο τη στιγμή που ο Bridges, ως "Dude" (looool) Lebowski , μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια με απρόβλεπτες καταστάσεις.
Ο Jeff Lebowski ή αλλιως όπως τον φωνάζουν όλοι Dude, αποτελεί την προσωποποίηση του cool τεμπέλη τύπου που βαριέται ακόμα και να αλλάξει για να πάει στο super market για γάλα (η σκηνή κατα την οποία σκάει μύτη στο μαγαζί με την παντόφλα, το μποξεράκι και μια παμπάλαια ρόμπα, είναι μια απο τις αγαπημένες μου:) ).  Οι φίλοι του Walter (Goodman) και Theodore (Buscemi) δε πάνε πίσω.  O Walter απόμαχος του Βιετνάμ ζει σε εναν δικό του κόσμο, ενω ο Theodore είναι αφελής, καλότροπος και το τρίτο μέλος της ομάδας τους στο bowling.
Η ιστορία ξεκινάει οταν λόγο συνωνυμίας, ο Dude γίνεται στόχος ανθώπων της νύχτας οι οποίοι τον μπερδεύουν με έναν εκατομμυριούχο που τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα, δηλαδή Lebowski.  Μετά απο ενα ατυχές συμβάν στο σπίτι του Dude (που είναι απλά για γέλια), οι δυο τους έρχονται σε επαφή και με τα πολλά ο Dude προσλάμβάνεται απο τον " Big Lebowski", προκειμένου να βρει την εξαφανισμένη, νεαρή και ολίγον lolita, γυναίκα του (η Tara Reid που παίζει τον ρόλο αυτό θα πρέπει σίγουρα να ευγνομωνεί τους θεούς αιώνια που της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σε μια τέτοια ταινία!!)
Η ταινία σίγουρα δε θα αρέσει σε όσους προτιμούν το πιο 'χοντροκομένο' είδος γέλιου, όπως ανέφερα και παραπάνω.  Για όλους τους υπόλοιπους που προτιμούν τις πιο έξυπνες κωμωδίες, σίγουρα αυτή θα σας κάνει εντύπωση.  Η πλοκή αν και στην αρχή είναι λίγο αργή, στην συνέχεια επιταχύνει και σταδιακά κλιμακώνεται.  Οι πρωταγωνιστές κεντάνε, ο καθένας στο δικό του ρόλο και οι σκηνές που δίνουν γέλιο, το δίνουν απλόχερα.  Μια κωμωδία must-see που δεν θα αρέσει σε όλους, σε αυτούς όμως που θα αρέσει, θα αρέσει πολυ.
Πληροφοριακά αναφέρω οτι η σκηνή με τον θεοοοο John Turturro ως Jesus ενω παίζει bowling με εκείνη την φανταστική μωβ, ολόσωμη φόρμα (yeahhhhhh), έχει κοπιαριστεί με απίστευτα τραγικό τρόπο, σε διαφήμιση μεγάλης αλυσίδας κινηματογράφων.  Ξέρετε εσείς...:)

4 σχόλια:

  1. Kalimera kai kalo mhna kai kalh synexeia me to blog soy. Poly kaly prospatheia .
    To mono poy ithela na soy pw einai na valeis se kapoio shmeio ''contact me'' me to email soy gia na mporei kapoios na epikoinonisei mazi soy.
    eimai katoxos toy blog http://syllektiko.blogspot.com/
    an thes mporoyme na antalaxoyme ta banner mas.

    kalhmera kai pali , eyxaristw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διεύθυνση μου είναι κάτω από τον τίτλο του blogakiou μου!:)Για οποιαδήποτε πληροφορία ξέρεις που θα με βρεις τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to bazw kai ayto stin lista tis kiriakis;)
    ali8eia ti einai ayto to cult ekswfylo tis tainias?:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Genika oloklhrh h tainia einai feugath kai apoluta sourealistikh se kapoia shmeia, opws k oi idioi oi xarakthres! Oi Cohen spane kokala! Otan deis thn tainia, 8a katalaveis kai to nohma ths afisas ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή